top of page

Kostergården är ett bekvämt boende i en härlig miljö i anslutning till Kosterhavet. Här hittar ni 28 stycken modernt inredda stugor och lägenheter bara ett stenkast från Kilesandstranden. 

Strand på Koster

Histora

1952 i juni öppnade Pensionat Kostergården i en ytterst liten skala av Greta & William Holmberg. Några få rum fanns att hyra i villan men de flesta gästerna var inackorderade i fiskarhusen runt om på Kilesand, Kyrkosund och Brevik. Det var vanligt vid den här tiden att fiskarfamiljerna flyttade ner i källaren på somrarna för at därigenom få en extra slant på uthyrning av den egna bostaden.

I den lilla matsalen fanns det plats för cirka 25 matgäster. Matsalen dukades i två sittningar så att 50 gäster kunde serveras middag varje dag. På söndagar serverades det alltid hemgjord glass från en tung handdriven glassmaskin som krävde en insats från pensionatets vaktmästare! 

En helpension på Kostergården kostade på 1950-talet 8,50 SEK och innefattade lunchbetonad frukost med ett par varmrätter och middag bestående av sillbord, soppa, varmrätt, dessert och kaffe.

1959 övertog Ulla och Leif Gurstedt värdskapet. 1974 fanns bara kiosk och cafeteria. Då hade man byggt om till lägenheter med självhushåll. I början av 80-talet började tankarna på att avveckla. Ulla och Leif såg gärna att någon åretruntboende på Koster skulle ta över verksamheten och så blev det. Från och med sommaren 1983 tog Ingeborg och Göran Larsson över Kostergården och fortsatte med ungefär samma koncept fram t.o.m 2007. 

2015 startade en omfattande helrenovering av anläggningen. Nya stugor kom på plats och Kostergården som det ser ut idag stod färdigt i juni 2016. 

bottom of page