top of page

Vanliga frågor & svar

Hur tar jag mig till Kostergården?

Ta passagerarfärjan från Norra Hamnen i Strömstad till Kilesand. Båtresan tar 30-50 minuter beroende på vilken avgång du tar. Härifrån har du 800 meter promenad till Kostergården. Du köper din biljett på båten.

Var i Strömstad kan jag parkera?

Stå på en av Strömstads långtidsparkeringar: Hålkedalen och Bojaren. Här kostar det 40:- / dygn och du kan stå i upp till sju dygn. Under sommaren går det parkeringsbussar från långtidsparkeringarna till centrum där Kosterbåten avgår.

Ingår det lakan & handdukar?

Sänglinnen och handdukar ingår i priset mellan 21 Juni och 15 Augusti. Utöver denna perioden är det obligatoriskt att köpa till sänglakan/handduk för 149kr/uppsättning. Slutstädningen är valfri att göra själv eller att köpa till.

Är alla stugor & lägenheter med självhushåll?

Ja. När du ankommer finns det en uppsättning av toalettpapper, handtvål, disktablett, trasa och diskmedel. Därefter måste du själv se till att ha det du förbrukar. Observera att det inte finns ugn i stugorna eller lägenheterna.

Vad kostar slutstäd?

Det kostar 799 SEK för dig som vill köpa till slutstäd. För dig som väljer att slutstäda ditt boende själv finns städmaterial i varje lägenhet/stuga. Observera att disken ska vara upplockad och soporna tömda oavsett om man har köpt till slutstäd eller ej.

Vad behöver jag ha med mig?

Alla stugor är utrustade för självhushåll. Det är bra att ha med sig badhanddukar, toalettpapper, hushållspapper, disktabletter, kryddor till matlagning och ett glatt humör såklart!

Får jag ha med mig husdjur?

Husdjur är varmt välkomna hos oss, det finns särskilda boenden där husdjur är tillåtna. Prata med oss så hittar vi rätt boende för dig och din fyrbenta vän!

Finns det någon mataffär på ön?

Ja. Det finns en ICA-butik med begränsade öppettider två kilometer från Kostergården.

Finns det restauranger på ön?

Ja, det finns sex restauranger på Sydkoster.

Kan jag hyra cykel på plats?

Ja, det finns cyklar att hyra på ön. Under sommaren brukar det vara högt tryck på cylarna och kan ibland ta slut - så det gäller att vara ute i god tid! Du kan också ta med din egen cykel mot en kostnad på färjan.

Vilken tid måste jag checka ut?

Incheckning tidigast 15.00 Utcheckning senast 11.00 Vid sen utcheckning skall detta bokas i förhand genom mail på booking@kostergarden.se mot en avgift. 

Var finner jag närmsta strand?

Kilesandstranden, som sträcker sig 900 meter, ligger precis framför Kostergården. Med andra ord har du bara ett stenkast ner till ett morgondopp!

bottom of page